Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

Scholen

Scholen

Tijo van EeghenschoolDe Tijo van Eeghenschool is een basisschool in Aerdenhout (gemeente Bloemendaal). De school ligt verscholen tussen de bomen op een lommerrijke plek in de gemeente. Niet zo lang geleden stond de school bekend als ‘het schooltje in het bos’. Inderdaad, een schooltje; met weinig leerlingen in gecombineerde groepen. En ja, in het bos; zelfs zover dat bezoekers nu en dan de school niet konden vinden…. Er hing een sfeer van knusheid over het schooltje in het bos.

De school van toen is wat groter geworden. Ruim 200 kinderen zijn er nu, in (vanaf groep 3) enkelvoudige groepen. Vanwege de uitbreiding van het aantal leerlingen is in 2015 een nieuwe aanbouw in gebruik genomen waarin ook een eigen (ondergrondse) gymzaal is gevestigd.  Maar wie goed luistert en kijkt, vindt de knusheid toch nog terug. Misschien door het samenspel van kinderen uit Aerdenhout, Bentveld, Haarlem-West en Heemstede, ouders en leerkrachten, misschien door de ligging van het gebouw: te midden van de eikenbomen in het oude binnenduin, compleet met duinrel en niet te vergeten de speelplaats onder de eiken, die niet alleen heel groot, maar ook heel zanderig is.

Weer of geen weer, er wordt bijna altijd buiten gespeeld. Het voordeel van het bladerdak is dat het de eerste regen tegen houdt. Weer terug in de klas gaan de schoenen uit en de sloffen aan.

Het uitgangspunt van onze school is het geven van onderwijs in een veilige en vertrouwde omgeving. Dat de kinderen met plezier naar school gaan, beschouwen we als een voorwaarde voor een optimale ontplooiing. De sociale emotionele ontwikkeling is daarmee de basis voor ons onderwijs. Onder het leren verstaan wij niet alleen de basisvakken rekenen en taal maar ook de creatieve ontwikkeling en de ontwikkeling van de wereld om ons heen (wereldoriëntatie). Bij de hele ontwikkeling staat de 'zorg' centraal. Zorg voor onze leerlingen maar ook voor elkaar.

Paulien Dubelaar

Directeur

Klik hier voor de website

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Trijntje uit groep 7 van de Willinkschool in Bennebroek maakte deze prachtige tekening. Zij vertelt over haar creatie: "Dit is mijn fantasie en ik hoop dat jullie ervan genieten!"

meer kunstwerken