Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

Scholen

Scholen

Prinses Beatrixschool

De school staat in een afgelegen wijk. U moet er wonen of u brengt de kinderen naar onze school, maar meer verkeer komt er niet door de buurt. Aan de achterkant kijken we uit over het water en de weilanden van het College Hageveld, een uniek uitzicht dus. De ligging van de school is fantastisch en wij vinden dat het onderwijs dat wij geven daarbij aansluit.

De kinderen van onze school scoren goed op de vakken rekenen en taal. We mogen dus iets van ze verwachten. De afgelopen jaren zijn we bezig geweest met het ontwikkelen van onderwijs op maat, een enorme klus. In het klassenmanagement moest het één en ander veranderen. In het schooljaar 2010/2011 ronden we het traject af. 
De Prinses Beatrixschool is een beetje een dorpsschool. De omgeving werkt daar ook aan mee. Een dorpsschool in de goede zin van het woord. De kinderen en de ouders kennen elkaar redelijk goed,een afspraak met een leerkracht is zo te maken en we hanteren vaste regels in de klas en daarbuiten. De kinderen moeten met plezier naar school gaan en zich veilig voelen, en dat kan alleen als ze weten waar ze aan toe zijn. Door middel van jaarlijkse projecten geven wij veel aandacht aan dit onderwerp.

Sinds kort heeft de school een cultuurcoördinator. Zij coördineert de creatieve lessen. Door middel van de maandsluitingen leren we de kinderen zich vrij te voelen op het podium. Elk jaar schrijven we onze eigen kerstmusical. Alle kinderen treden dan op. Het afgelopen jaar hebben we het Patronaat afgehuurd voor een dansvoorstelling. Op de foto, die daar gemaakt is, treft u links onze huisfotograaf en ouder van de school, in het midden onze Intern Begeleider en rechts ondergetekende.

Tot slot, we proberen een balans te vinden tussen de cognitieve, creatieve en sociaal-emotionele vakken. We vinden het leren belangrijk, maar er is meer...

 

Ilse van Hooijdonk

Directeur

Klik hier voor de website

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Twan van de Oranje Nassauschool uit Zandvoort is geïnspireerd door Pablo Picasso. Een prachtig kleurrijk meesterwerk!

meer kunstwerken