Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

Scholen

Scholen

Koningin Emmaschool

De basisschoolperiode vormt een groot deel van de onderwijsloopbaan van de kinderen. Op de Koningin Emmaschool zetten wij ons daar met liefde voor in. Wij hopen dat uw kind bij ons op school vele jaren met plezier zal doorbrengen. Acht belangrijke jaren waarin de basis gelegd wordt voor verdere ontplooiing.

Onze school wil daadwerkelijk helpen, samen met u, om het kind alle kansen te bieden zichzelf te ontwikkelen tot een mens
- met zelfvertrouwen, 
- met respect voor zichzelf en de ander,
- met een open vizier naar de samenleving.

We willen uw kind basisvaardigheden leren op het gebied van kennen en kunnen, van spel en sport, en van expressie en creativiteit.

Dit alles kan alleen gerealiseerd worden binnen een schoolklimaat, waarin we voldoen aan de voorwaarden omtrent veiligheid, vertrouwen en kindvriendelijkheid.

Een belangrijk speerpunt in de organisatie van ons onderwijs is dat wij het belangrijk vinden dat de kinderen van onze school een grote mate van zelfstandigheid ontwikkelen, leren zelf verantwoordelijk te zijn voor hun werk en gedrag, hun werk kunnen plannen en keuzes kunnen maken.

Binnen het gewone lesprogramma hebben wij daarom veel aandacht voor zelfstandig werken. In de kleutergroepen leren de kinderen werken met een planbord en wordt de kleurenklok gebruikt. In de middenbouw leren de kinderen werken met een dagdeelprogramma en in de bovenbouw werken wij met de taakbrief. Aan de hand hiervan plannen de kinderen samen met de leerkracht hun werk voor de hele week.

Uiteraard gaat het bij dit alles om succeservaringen: leerkrachten en leerlingen zorgen er samen voor dat het gevraagde werk af is en dat iedereen met plezier kan werken.

Nanda Klaassen

Directeur

Klik hier voor de website

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Trijntje uit groep 7 van de Willinkschool in Bennebroek maakte deze prachtige tekening. Zij vertelt over haar creatie: "Dit is mijn fantasie en ik hoop dat jullie ervan genieten!"

meer kunstwerken