Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

Scholen

Scholen

Dreefschool

De Dreefschool ligt aan de rand van de stad en kijkt uit op het Schelpenpad en het Frederikspark. Een prachtige locatie voor een school waar zo'n 540 kinderen elke dag met plezier naar school gaan. De buitenkant van de school is de afgelopen 150 jaar nauwelijks veranderd, de binnenkant is helemaal opgeknapt en kan er de komende 50 jaar weer tegen. Momenteel zitten op deze locatie drie kleuterklassen, de groepen 4,6 en 7. Modern onderwijs in een historisch pand maakt de Dreefschool uniek.

Op de Kleine Houtweg staan nog een historisch pand. Dit gebouw is ook helemaal verbouwd in 2012. Sinds mei 2012 zitten op deze locatie twee kleutergroepen, de groepen 3,5 en 8. We hebben er voor gekozen alle parallelgroepen in één gebouw te zetten. Alle 21 groepen van de Dreefschool zitten dus op een paar honderd meter van elkaar. Eigenlijk zijn we dus twee redelijk kleine scholen en dat maakt het voor de kinderen heel overzichtelijk. De kinderen van de Dreef spelen op het Schelpenpad, de kinderen van de Kleine Houtweg in het Frederikspark. De kleuters hebben hun eigen speelterrein achter de school.

We bieden op beide locaties goed en modern onderwijs aan. Daarnaast vinden we het belangrijk dat er rust heerst, respect voor elkaar is en dat de kinderen met plezier naar school gaan, een proces waar we u als ouders bij nodig hebben. Het houdt dus niet op bij het wegbrengen van uw kind. We willen u nadrukkelijk betrekken bij ons onderwijs.

Samen met u willen we uw kind cognitief, cultureel en sociaal-emotioneel klaar maken voor de toekomst. Goede communicatie is het sleutelwoord.

Jan Vos van Marken
Directeur

Klik hier voor de website

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

"In rekenschriften staan meestal vakjes, altijd eigenlijk", zegt Rosaline uit groep 8 van de Koningin Wilhelminaschool. "Daarom is mijn tekening ook zo."

meer kunstwerken