Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

Scholen

Scholen

De Werkschuit

Het Kleverpark is behoorlijk veranderd de afgelopen jaren. Zowel het Ripperda als het Deo terrein zijn mooie, aantrekkelijke woonwijken in wording, waar veel gezinnen met jonge kinderen komen wonen. Deze kinderen moeten bij voorkeur terecht kunnen op een school in deze wijk. Dat kan al op de Ark. In 2012 heeft deze school een prachtig nieuw gebouw gekregen aan de Velserstraat op nummer 17. Maar zelfs dat nieuwe gebouw is niet groot genoeg voor alle kinderen uit de buurt die in de toekomst naar school gaan.

Gelukkig staat er nog het oude en mooie gebouw in de Velserstraat op nummer 55. Hier komt nu het kleine vriendje van de Ark: de Werkschuit. Een kleine school voor kinderen in de buurt. Waar geleerd kan worden met hoofd, hart en handen. De missie is dezelfde als van de Ark: Zin in leren. Nieuwsgierig zijn naar de wereld om je heen, je veilig voelen en op ontdekkingsreis gaan. Samen met de andere kinderen en de leerkracht. Dat doen kinderen al aan boord van de Ark. Vanaf 1 december 2012 kunnen kinderen ook aan boord stappen van de Werkschuit.

Veilige haven en rijke leeromgeving
De Werkschuit wordt - net als de Ark - een veilige plek waar kinderen kunnen spelen en leren. De Werkschuit begint met een kleutergroep, maar zal uiteindelijk uitgroeien naar 8 groepen voor kinderen van 4-12 jaar. De verwachting is dat het aantal kinderen in de wijk blijft toenemen. Het gebouw biedt daarvoor genoeg mogelijkheden. Het heeft grote lokalen, een gymzaal en een omsloten schoolplein waar de kinderen heerlijk kunnen buitenspelen. Daarnaast gaat het gebouw ruimte bieden aan kinderopvang en naschoolse opvang van Skos, voor kinderen van de Werkschuit en de Ark.

Ruimte voor kunst & cultuur
In de toekomst zal er in het gebouw atelierruimte ter beschikking komen voor kunstenaars die mee kunnen werken aan de kunsteducatie voor de kinderen op de Werkschuit en de Ark. Ik hoop jullie snel te mogen begroeten.


Susan Seijmonsbergen

Locatieleider

Klik hier voor de website

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Baran uit groep 4 van De Wadden tekende deze kleurrrijke bloemen.

meer kunstwerken