Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Week van de Mediawijsheid

Van 19 tot en met 23 november vindt de Week van de Mediawijsheid 2018 plaats. Het thema luidt: ‘Heb jij het onder de duim?’ Met de opmars van de smartphone is onze duim een machtig instrument geworden. Of we er nu mee scrollen, klikken of swipen: de mogelijkheden zijn eindeloos. Je duim regelt het allemaal.

Maar de ene duim is de andere niet, en lang niet iedereen is er even handig mee. Dat is een groeiend probleem: het wordt steeds belangrijker om een bepaalde mate van mediawijsheid in de vingers te hebben.

Wat is mediawijsheid nu precies?
De Raad voor Cultuur introduceerde het begrip in 2005 als: ’… het geheel van kennis, vaardigheden en mentaliteit waarmee burgers zich bewust, kritisch en actief kunnen bewegen in een complexe, veranderlijke en fundamenteel gemedialiseerde wereld’. Deze beschrijving wordt door velen gezien als zeer accuraat, maar ook lastig om in de praktijk mee te werken. Want als je niet goed weet waar mediawijsheid precies voor staat, hoe kun je er dan onderzoek naar doen, lesmateriaal voor ontwikkelen, laat staan het meten? Om deze vragen te beantwoorden heeft Mediawijzer.net het Mediawijsheid Competentiemodel ontwikkeld op basis van 10 competenties.

Kijk voor meer informatie op www.mediawijzer.net

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Maud uit groep 6a van de Koningin Emmaschool maakte deze mooie tekening. Maud vertelt over haar kunstwerk: "Ik wil dat er vrede komt op de wereld en dat iedereen vrolijk is."

 

meer kunstwerken