Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Week tegen Pesten

Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 september besteden veel Salomo-scholen aandacht aan de landelijke "Week tegen pesten".

Het thema voor deze week is #Jijmaakthetverschil. Iedere leerling heeft er behoefte aan om zichzelf te kunnen zijn. Daarnaast is het voor kinderen en jongeren belangrijk om het gevoel te hebben waardevolle kwaliteiten te bezitten en bij een groep te horen. Een positieve en plezierige sfeer in de klas is een voorwaarde hiervoor. Tijdens de eerste schoolweken worden er allerlei activiteiten gedaan om een positief groepsklimaat te bevorderen. Tijdens de Week tegen Pesten wordt in de groepen ook besproken wat pesten is, welke rollen er bij pesten zijn en wat je kunt doen als iemand gepest wordt.

In één van de lessen krijgen de kinderen onder andere de stop-loop-praat procedure aangeleerd. In het kort houdt dit in dat kinderen leren om "stop, hou op" te zeggen met daarbij een gebaar. Gaat het ongewenst gedrag (bijvoorbeeld pesten) van een ander kind dan door dan leren ze om van de situatie weg te lopen. Blijft het ongewenst gedrag daarna doorgaan, dan gaan ze naar een leerkracht (of overblijfkracht). Die voert een gesprekje met beide kinderen.

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Fanna uit groep 8 van de Koningin Wilhelminaschool in Overveen vertelt: "Op mijn kunstwerk staat een meisje. Ze is heel blij en dankbaar dat ze naar school mag en kan. Want leren is het allerfijnste om te doen. Je leert altijd!"

meer kunstwerken