Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Verrassend experiment op De Ark

Maandagochtend 08.30 uur op De Ark… Midden in de stille speelzaal staat een ladder te wachten. De stilte in de speelzaal is echter maar van korte duur, want even na half 9 komen er drie groepen 3 met hun juffen binnen. En de kinderen weten het al: als we met z’n allen de speelzaal ingaan, dan gaan de juffen iets geks doen.

Waarom die ladder? En waarom hebben de juffen eieren bij zich?
Juf Gerrie legt het kort uit: we gaan kijken of we een rauw ei kunnen laten vallen, zonder dat het breekt bij zijn landing. Dat wordt dus een wedstrijdje! De juffen hebben alle drie een andere manier bedacht om het ei heel te houden. En hoe loyaal zijn alle kinderen: uiteraard hopen ze erop dat hun eigen juf wint.

Juf Leontien mag beginnen. Ze zegt dat ze het thuis getest heeft en dat het ei zelfs een rondje vloog, voordat hij op de grond landde. Ze rolt haar ei in tape en laat hem aan een parachute naar beneden vallen…. We missen het rondje vliegen, maar tot grote verrassing van drie juffen en tot grote blijdschap van één groep blijft het ei van juf Leontien heel.

Nu is het de beurt aan juf Gerrie. Er staat veel op het spel, dus juf Gerrie hangt haar ei in een zakje aan wel drie ballonnen. Helaas! Juf Gerrie snapt niet helemaal waarom het mis ging, Dario wel…. Er had helium in de ballonnen gemoeten!

En tot slot: juf Thea. Vol overtuiging gaat ze de ladder op met alleen een ei in haar hand. Tromgeroffel van de kinderen, aftellen van drie naar één…. En dan ja hoor! Wel een gebroken schaal, maar geen opspattend eigeel en eiwit! Gelukt dus?? Juf Gerrie is er snel bij om te constateren dat er een beetje vals gespeeld is…. Juf Thea had een gekookt ei gebruikt! Ze mag in de herkansing… Een rauw ei met vleugels. En zo weten de kinderen, vlinders kunnen ook prachtig zweven, dus het moet lukken….. Maar ook nu HELAAS!

Een groot applaus voor juf Leontien volgt. Groep 3C juicht om het hardst! Als het weer rustig in de speelzaal is, leggen de juffen de kinderen uit dat ook zij aan de slag mogen met een manier te bedenken om een ei te laten landen zonder dat het breekt bij aankomst. Met dit eier-vlieg-feest gaan we over een paar weken ons thema afsluiten. Maar eerst staat ons nog veel leuks en leerzaams te wachten de komende weken (Artis, bakken met eieren). Kortom: de groepen 3 zijn gestart met hun nieuwe thema ‘wat komt er uit een ei?’ 

Hartelijke groet van de groepen 3

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Fanna Branje uit groep 8 van de Koningin Wilhelminaschool in Overveen vertelt: "Op mijn kunstwerk staat een meisje. Ze is heel blij en dankbaar dat ze naar school mag en kan. Want leren is het allerfijnste om te doen. Je leert altijd!"

meer kunstwerken