Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Tijo H. van Eeghenschool helpt school in Vietnam

De Tijo van Eeghenschool in Aerdenhout heeft dit jaar als goed doel gekozen om de basisschool van The congregation of sisters of our lady of missions in Cu Chi (Vietnam) te ondersteunen.

Directeur Marieke Wolfsen heeft deze school vorig jaar tijdens haar vrijwilligerswerk bezocht. In deze regio van de Mekongdelta wonen veel arme mensen die gevlucht zijn vanuit Cambodja of andere arme streken van Vietnam. Hoewel onderwijs officieel gratis is in Vietnam hebben deze ouders niet het geld om hun kinderen naar school te laten gaan. Je moet bv wel een uniform en boeken kunnen kopen. Daarnaast zijn er veel kinderen die geen officieel geboortebewijs of verblijfsvergunning hebben. Hierdoor komen ze niet in aanmerking voor onderwijs.

Deze kinderen gaan in de ochtend naar school en krijgen op school een warme maaltijd. Vaak de enige maaltijd op een dag naast wat droge rijst in de ochtend of de avond. In het verleden is er met hulp van een school uit Nederland een groentetuin aangelegd en een waterput geslagen.

Het doel van de Tijo van Eeghenschool is te gaan sparen voor een visvijver. Hierdoor krijgt de school mogelijkheden om zelf voor groente en vis te zorgen en dit drukt de kosten voor de lunch. Met een goede doelen markt willen ze een bijdrage leveren aan een goede lunch voor deze leerlingen.

In de hal van de school is een informatietafel ingericht en meer informatie kunt u vinden op de website 

Woensdag 14 september is Henriette Dijkstra van stichting care4kids op school geweest om aan alle groepen iets te vertellen over dit project. De kinderen waren heel geïnteresseerd en bedachten meteen verschillende oplossingen hoe ze zouden kunnen helpen. De komende twee weken gaan ze met de leerkrachten aan de slag en woensdag 28 september is iedereen van 12 tot 12.45 uur van harte welkom om op de Tijo van Eeghenschool tegen een kleine vergoeding te komen lunchen.

De school hoopt op een grote opkomst, zodat de lunch een bijdrage kan leveren aan een goede lunch voor deze kinderen in Vietnam. 

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Maud Rutte uit groep 6a van de Koningin Emmaschool maakte deze mooie tekening. Maud vertelt over haar kunstwerk: "Ik wil dat er vrede komt op de wereld en dat iedereen vrolijk is."

 

meer kunstwerken