Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Sponsorkind De Wadden, Boerhaavewijk studeert af in Oeganda

De afgelopen jaren hebben de leerlingen, ouders en leerkrachten van de Waddenschool in Boerhaavewijk Derrick uit Oeganda gesponsord. Zo heeft hij een goed bestaan op kunnen bouwen in het arme Oeganda.

Onlangs ontving de school een brief van Kinderhulp Afrika. Derrick is afgestudeerd aan de Kyambogo universiteit. Hij heeft de opleiding Hotel en institutional catering met succes afgerond. Derrick gaat nu op zoek naar een passende baan.

Het tweede sponsorkind dat de school ondersteunt, Bridget, zit nog op de lagere school. Elke dinsdag wordt het zendingsgeld voor haar opgehaald. Het is goed om met elkaar stil te staan bij de kinderen die het slechter hebben dan wij in Nederland. De school hoopt dat ze elke week voldoende geld ophalen, zodat zij binnenkort weer twee kinderen kunnen sponsoren.

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Op de Salomo-website wordt aan de leerlingen van alle scholen ruimte geboden om hun creativiteit te tonen. Elke Salomo-school stuurt regelmatig de mooiste tekeningen naar het bestuursbureau en deze zullen op de website gepubliceerd worden.

De allermooisten worden ook gebruikt als achtergrond in het menu bovenaan de pagina's. 

meer kunstwerken