Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

(S)cool on wheels op de Koningin Emmaschool

De kinderen van groep 7C van de Koningin Emmaschool hebben een interessante workshop gekregen van John van de Meer, die werkt bij het Fonds Gehandicaptensport.

John van de Meer heeft al sinds 1996 een dwarslaesie. Hij geeft workshops aan kinderen en volwassenen over leven en vooral over sporten met een beperking. Door jarenlange (fysio)therapie kan John weer lopen. Voor lange wandelingen loopt hij nog met krukken. Ook loopt hij buiten met krukken, in verband met de ongelijke tegels op straat.

John heeft in de ochtend 1,5 uur theorieles gegeven aan de kinderen. De kinderen hebben aandachtig geluisterd naar zijn verhaal en uitleg over beperkingen. De kinderen waren zichtbaar onder de indruk van zijn verhaal. In de middag hebben de kinderen zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten. Zij hebben oefeningen op het plein gedaan. De dag werd afgesloten met een fanatiek potje rolstoelkorfbal.

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Trijntje uit groep 7 van de Willinkschool in Bennebroek maakte deze prachtige tekening. Zij vertelt over haar creatie: "Dit is mijn fantasie en ik hoop dat jullie ervan genieten!"

meer kunstwerken