Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Schrijfles van een échte schrijver op de Dreefschool

Op de Dreefschool kregen de kinderen van groep 6c een wel heel bijzondere schrijfles. Die werd namelijk gegeven door de Haarlemse kinderboekenschrijver Annemarie van der Eem.

Zij gaf de kinderen allerlei tips voor het schrijven van een spannend verhaal. En die tips kunnen de kinderen goed gebruiken! Deze schrijfles hoort namelijk bij de gruwelijk enge schrijfwedstrijd, die de Bibliotheek Zuid-Kennemerland speciaal voor de Kinderboekenweek organiseert. En de drie kinderen van groep 6c die het beste verhaal hebben geschreven? Die worden uitgenodigd voor het Schrijversfeest op woensdagmiddag 15 november. In de Bibliotheek Haarlem Centrum worden dan de winnaars van de schrijfwedstrijd bekendgemaakt. Wie weet zit daar een nieuw schrijftalent van de Dreefschool tussen…

Leuk om te weten!
Alle kinderen van 9, 10 en 11 jaar kunnen meedoen aan de gruwelijk enge schrijfwedstrijd van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. De deadline is 15 oktober, dus kijk snel voor meer info op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/schrijfwedstrijd.

Via deze site kunnen kinderen zich ook opgeven voor de schrijfworkshop die kinderboekenschrijver Annemarie van der Eem op zaterdag 7 oktober in Bibliotheek Haarlem Centrum geeft. (Dit geldt natuurlijk niet voor de leerlingen van de Dreefschool groep 6c. Die weten inmiddels al hoe ze een spannend verhaal kunnen schrijven!)

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Maud Rutte uit groep 6a van de Koningin Emmaschool maakte deze mooie tekening. Maud vertelt over haar kunstwerk: "Ik wil dat er vrede komt op de wereld en dat iedereen vrolijk is."

 

meer kunstwerken