Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Prinses Beatrixschool en Nicolaas Beetsschool in de energybattle

Twee Heemsteedse Salomoscholen, de Prinses Beatrixschool en Nicolaas Beetsschool, gaan als twee van de drie Heemsteedse scholen deelnemen aan de energyBattle. Samen met een aantal kinderen uit groep 7/8 zullen zij een energie team gaan vormen. Ze gaan voorlichting geven in de groepen, bedenken acties en delen rode en groene kaarten uit.

Samen met de school 4 weken lang energie besparen! Op de Dag van de Duurzaamheid op vrijdag 9 oktober ging de 5de editie van de Klimaatverbond Energy Battle van start! De gemeente Heemstede doet ook mee, met de teams van 3 basisscholen. Per gemeente gaan 3 teams van elk 10 deelnemers de uitdaging aan om thuis zoveel mogelijk elektriciteit en gas te besparen. Iedere deelnemer krijgt een energiedisplay mee naar huis waarop ze direct kunnen zien hoeveel energie ze verbruiken. Wie bespaart het meest, en welke gemeente wordt de grote winnaar?

De scholen zelf doen ook mee om binnen de gehele school zoveel mogelijk elektra en gas te besparen

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Hidde Kriek uit groep 8 van de Koningin Wilhelminaschool tekende een beer met op zijn buik het Salomo-logo en in zijn hand een hele coole lolly. 

meer kunstwerken