Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Ouderavond social media op de Willem van Oranjeschool

Op 3 november geeft Bewust Social Media een voorlichtingsavond voor ouders van de Willem van Oranjeschool!Weet jij met wie jouw kind omgaat?
Weet jij wie jouw kind ziet?
Weet jij met wie jouw kind contact heeft?

Deze vragen zul je vaker met 'NEE' beantwoorden naarmate je kind ouder wordt en zich steeds meer gaat losmaken. Dat geldt ook voor sociaal verkeer op internet: hoe ouder je kind wordt, hoe minder zicht je zult hebben op wat je kind online doet. De leeftijd waarop kinderen hun eerste stappen zetten op social media komt ieder jaar lager te liggen. Je mag gerust van ons aannemen dat tegen de tijd dat je kind in de brugklas zit je nog maar heel summier meekrijgt wat er online allemaal plaatsvindt aan interactie. Bovendien is het niet onwaarschijnlijk dat tegen die tijd je kind veel beter op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op social media gebied dan jij. Door je kind op tijd voor te lichten en te begeleiden leer je je kind zo verstandig mogelijk om te gaan met social media. Hierdoor zijn ze weerbaar en leren ze zichzelf beschermen. Zo creëren ze voor zichzelf een veilige en positieve sociale omgeving.

Voorwaarde is dat je als ouder eerst zelf bewust bent van mogelijke risico's van social media gebruik, dat je zelf begrijpt hoe het (ongeveer) werkt en welke consequenties er aan bepaalde acties zitten. Ook wanneer je al gebruik maakt van social media: kinderen gebruiken andere platformen dan volwassenen. Het is dus niet alleen belangrijk dat je je kind tijdig voorlicht over het gebruik van social media, maar dat je ook zelf goed op de hoogte en voorbereid bent. Dat is wat Bewust Social Media gaat doen op deze ouderavond!

De ouderavond op de Willem van Oranjeschool zal verzorgd worden door social media adviseur Masja Slootweg en pedagogisch communicatie adviseur Claudia Helsloot. 

De volgende onderwerpen komen aan bod:
o De feiten op een rij: de nieuwste ontwikkelingen op social media gebied.
o Waarom speelt social media (straks) zo'n grote rol in het leven van je kind?
o Wanneer gebruik je social media veilig en bewust?
o Cyberpesten via social media. Wat kun je er als ouder mee?
o De belangrijkste platformen aan bod. Privacy instellingen.
o Discussie: welke afspraken maak je thuis? Hoe ga je er zelf mee om?

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Fanna Branje uit groep 8 van de Koningin Wilhelminaschool in Overveen vertelt: "Op mijn kunstwerk staat een meisje. Ze is heel blij en dankbaar dat ze naar school mag en kan. Want leren is het allerfijnste om te doen. Je leert altijd!"

meer kunstwerken