Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Oranje Nassauschool organiseert Clinic (S)Cool on Wheels

De groepen 7 van de Oranje Nassauschool in Zandvoort nemen deel aan het voorlichtingsproject (S)Cool on Wheels. De kinderen kregen les over het thema ‘leven en sporten met een handicap’.

Docent (S)Cool on Wheels, Geert Schipper, liet in de klas filmpjes zien over het dagelijks leven van mensen met een handicap en vertelde hoe hij in een rolstoel terecht kwam en dat hij goed op weg is naar Rio. Op speelse en interactieve wijze leerden de kinderen welke topprestaties mensen met een handicap leveren om deel te kunnen nemen aan het dagelijks leven.

Ook leerden zij welke sporten je met een handicap kunt doen en hoe belangrijk het is om te kunnen sporten, omdat niemand buitenspel mag staan. Er werd ook gesproken over vooroordelen die kunnen bestaan over mensen met een handicap. 

Na het theoriegedeelte gingen de kinderen in de gymzaal zelf ervaren hoe het is om te sporten met een handicap. Dat was best moeilijk, een rolstoel besturen en ook nog basketbal spelen.

Klik hier voor meer informatie over sporten met een handicap.

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Madelief uit groep 6/7 van de Willinkschool tekende de bloemenvelden die vlak bij de school liggen. Madelief: "Dit is een bloemenlandschap op een zonnige mooie dag."

meer kunstwerken