Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Opening knikkertegels op de Willinkschool

Op maandagochtend 12 maart werden op feestelijke wijze 10 nieuwe knikkertegels geopend op het schoolplein. De knikkertegels zijn gemaakt van alle doppen en deksels, die de kinderen tussen de kerst- en de voorjaarsvakantie hebben opgespaard.

De wens om mee te doen aan het project “Van plastic dop tot knikkertegel” van organisatie Plastic Circle kwam bij het kinderparlement vandaan. De kinderen willen hiermee aandacht vragen voor het schoon houden van de omgeving en het recyclen van afval. Nadat de kinderen van het kinderparlement een woordje had gesproken, knipten zij maandag een lint door en zongen de kinderen met elkaar het lied Plastic Soep van kinderen voor kinderen.

Alle groepen mochten maandag een moment extra buiten spelen om de knikkertegels in gebruik te nemen. De kinderen hebben veel geleerd over afval en recyclen en gaan hopelijk een mooi knikkerseizoen tegemoet.

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Madelief Scheerder uit groep 6/7 van de Willinkschool tekende de bloemenvelden die vlak bij de school liggen. Madelief: "Dit is een bloemenlandschap op een zonnige mooie dag."

meer kunstwerken