Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Nationaal Ballet op de Oranje Nassauschool

De kinderen van groep 5A van de Oranje Nassauschool uit Zandvoort hebben balletles gekregen van een danseres van het Nationale Ballet uit Amsterdam. In de gymzaal leerden de kinderen de echte balletposities voor hun voeten.

De kinderen vertellen: Bij de eerste positie moest je je voeten uit elkaar doen en als een kikker staan, bij de derde positie doe je één voet in het ‘holletje’ van je andere voet. We leerden ook hoe je als balletdanser loopt. Dat is echt anders dan gewoon lopen: je moet heel goed recht staan, je schouders laag houden, je buik en billen aanspannen en je hoofd recht houden. En dan nog soepel lopen… We zagen ook nog hoe je een pirouette kunt maken waarbij je tegelijkertijd draait en springt. We hebben dat ook zelf geprobeerd, net als de plié.

De muziek was heel bijzonder want hij kwam uit India. Volgende week gaan we met groep 5 en 6 ook echt naar een voorstelling van het Nationale Ballet: ‘La Bayadère’. We hebben er allemaal heel veel zin in!

Groetjes van Kay, Willem Pieter, Joëlla, Dominique, Roos en Lisa uit groep 5A

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Op de Salomo-website wordt aan de leerlingen van alle scholen ruimte geboden om hun creativiteit te tonen. Elke Salomo-school stuurt regelmatig de mooiste tekeningen naar het bestuursbureau en deze zullen op de website gepubliceerd worden.

De allermooisten worden ook gebruikt als achtergrond in het menu bovenaan de pagina's. 

meer kunstwerken