Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Mediawijsheid op de Koningin Emmaschool

Donderdag 12 april ontvangen de Koningin Emmaschool Ivo Wouters op school. Ivo is een deskundige op het gebied van mediawijsheid en gaat ’s middags aan de slag met de leerlingen van de groepen 6,7 en 8 en geeft ’s avonds vorm aan een ouderavond waarin dit onderwerp voor hen aan de orde komt.

Ivo verwoordt de ouderavond op 12 april als volgt: "De ouders worden tijdens deze avond (begint om 19.30 uur) geconfronteerd met dezelfde Media-empowerment als de leerlingen. We merken dat wij als volwassenen soms ook spelenderwijs van alles over sociale media leren, met of door ons kind en met vallen en opstaan."

Ivo laat de resultaten van de leerlingen over hun online gedrag aan de ouders zien. De ouders ontdekken hun eigen rol in de mediale opvoeding van hun kind. En leren zelf mediawijs worden. Veel tips en tricks worden uitgewisseld. Duur: 1,5 uur.

Klik hier voor meer info.

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Fanna Branje uit groep 8 van de Koningin Wilhelminaschool in Overveen vertelt: "Op mijn kunstwerk staat een meisje. Ze is heel blij en dankbaar dat ze naar school mag en kan. Want leren is het allerfijnste om te doen. Je leert altijd!"

meer kunstwerken