Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Leeskilometers maken in de zomervakantie!

Blijven lezen is voor veel kinderen heel erg belangrijk. Wanneer kinderen te weinig lezen (speciaal in een langere vrije periode zoals de zomervakantie) gaat het lezen achteruit.

Dat is niet goed voor het zelfvertrouwen, zeker niet als lezen al best lastig is. Zo’n leesdip kan worden voorkomen als kinderen ook tijdens de vakantie blijven lezen. Een goede website om zelf geschikte boeken op te zoeken is www.jaapleest.nl.

Op deze site bespreekt kinderboekenexpert Jaap Friso regelmatig nieuwe jeugdboeken. Maar het belangrijkste is om kinderen vooral zelf een boek te laten kiezen dat niet te moeilijk is. Zo blijft de leesmotivatie goed op pijl!

Twee andere tips om het lezen tijdens de zomervakantie te bevorderen zijn:

De Vakantiebieb-app;
met deze app kunt u gedurende de zomermaanden gratis een aantal boeken, ook kinderboeken, lezen op tablet of smartphone. Ook als u geen lid bent van de bibliotheek. Dat scheelt ruimte in de koffer!

De app is te downloaden van 1 juli t/m 31 augustus. (www.onlinebibliotheek.nl/vakantiebieb)

Tijdschriften: lezen hoeft niet per se uit een boek te zijn. Lezen in tijdschriften en strips betekent net zo goed leeskilometers maken. Veel tijdschriften hebben in de zomermaanden bovendien dikke vakantieboeken voor extra veel lees- en doeplezier. Salomo wenst u en uw zoon/dochter veel leesplezier in de vakantie!

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Heeft Sanne van Rijswijk uit groep 8 van de Bos en Duinschool deze prachtige tijger misschien in het bos bij de school gezien? Hij ziet er zo echt uit!

meer kunstwerken