Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Leerlingen Salomoscholen organiseren vluchtelingenacties

Het is werkelijk ongelofelijk wat de kinderen van de Bosch en Hovenschool in Heemstede voor elkaar gekregen hebben. Zij hebben met een eigen actie een bedrag van ruim € 2130,- kunnen verzamelen. Het totaal van de ingezamelde gelden voor de vluchtelingen van de Bosch en Hovenschool komt daarmee op € 5490,-. Het bedrag wordt overgemaakt naar het Rode Kruis.

Op initiatief van leerling Jesper hebben de kinderen van De Trapeze in Haarlem-Noord besloten tot een hulpactie voor de vluchtelingen. Alle Trapeze kinderen helpen mee door lege statiegeldflessen mee naar school te nemen. De afgelopen weken zijn er flink wat lege flessen ingeleverd. De kinderen verzamelen de flessen en leveren ze in. Het geld gaat naar het Rode Kruis.

Op de Zandvoortse Oranje Nassauschool is er heel veel kleding ingezameld voor de vluchtelingen! Het plan was om de kleding naar de welkomwinkel in Haarlem te brengen, maar deze winkel blijkt inmiddels onverwachts gesloten. Daarom brengen zij de kleding binnenkort naar een verzamelpunt in Amsterdam-Zuidoost.

De Willinkschool in Bennebroek verzamelde slaapzakken voor Lesbos. De slaapzakken zijn inmiddels opgehaald en naar Griekenland gebracht. zij mogen trots zijn op het resultaat: 75 slaapzakken zijn er ingezameld! Ook de kerk heeft hier een handje bij geholpen, waarvoor dank! Of het doel van 10.000 slaapzakken behaald is, wordt binnenkort bekendgemaakt.

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Twan van de Oranje Nassauschool uit Zandvoort is geïnspireerd door Pablo Picasso. Een prachtig kleurrijk meesterwerk!

meer kunstwerken