Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Koningin Wilhelminaschool bezoekt het Frans Halsmuseum

Groep 4 van de Koningin Wilhelminaschool uit Overveen heeft een ontzettend leuke excursie gemaakt naar het Frans Hals museum. Ze zijn daar rondgeleid en hebben schilderijen gezien van blote mensen die gekke dingen deden, oude zeeschepen, huiskamers, keukens met eten en allemaal portretten van belangrijke mensen.

Frans Hals had namelijk elf kinderen en hij verdiende zijn geld door portretten te schilderen van belangrijke, rijke Haarlemmers. Onderweg kwamen de leerlingen Cornelia Vooght tegen die uit haar lijst was gestapt. Van haar hebben ze woorden geleerd die wel vierhonderd jaar oud zijn en ze heeft hen zelfs leren dansen. De kinderen moesten ook goed opletten of de suppoosten haar niet zouden zien, want die mochten niet weten dat ze vrij rondliep. Gelukkig was ze op het eind weer netjes terug in haar lijst met haar ‘vlieger’ aan. 

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Fanna Branje uit groep 8 van de Koningin Wilhelminaschool in Overveen vertelt: "Op mijn kunstwerk staat een meisje. Ze is heel blij en dankbaar dat ze naar school mag en kan. Want leren is het allerfijnste om te doen. Je leert altijd!"

meer kunstwerken