Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Koningin Emmaschool in actie voor Chinese kinderen

Op de Koningin Emmaschool in Haarlem-Noord wordt gespaard voor International China concern; een christelijke ontwikkelingsorganisatie die levens verandert door het brengen van liefde, hoop en kansen aan China's verlaten en gehandicapte kinderen.

ICC is in drie Chinese steden werkzaam en heeft verschillende projecten lopen. Zo zijn er de woongroepen voor 24-uur verzorging, zelfstandige woongroepen, pleegzorg en projecten om er preventief voor te zorgen dat ouders hun kind niet te vondeling leggen.

ICC werkt vanuit het geloof dat ieder kind kostbaar is en dat ieder kind recht heeft op een volwaardig bestaan. Ze bieden de kinderen de eerste levensbehoeftes zoals voeding, onderdak en liefde. Daarnaast krijgen ze waar nodig medische verzorging en therapie. Ook wordt er op toegezien dat de kinderen op hun eigen niveau onderwijs krijgen en zich blijven ontwikkelen. Het werk wordt bekostigd door giften. De hulp blijft, ondanks de rijkdom die China ook kent, helaas nog steeds hard nodig!

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Lars Captijn uit groep 7 van de Willinkschool dacht dat deze tekening wel leuk was voor op de Salomo-website. Dat vinden wij ook!

meer kunstwerken