Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Kindercommissie op De Ark actief

Op De Ark is de kindercommissie van schooljaar 2015-2016 gevormd, deze bestaat uit: Jolie, Moos, Tatum, Thijn, Amélie, Elza, Anouk, Sem, Jesse, Rens, Robert, Sterre en juf Marjo.

In de eerste vergadering van de kindercommissie is gesproken over de volgende onderwerpen:

- Hoe bevalt de nieuwe taalmethode STAAL? De kinderen zijn heel positief over de nieuwe methode. Het inleidende filmpje op het digibord helpt om snel te snappen waar de les over gaat. Het is fijn dat er veel opdrachten moeten worden gemaakt. De picto's die bij spelling horen helpen heel goed om de spellingsregels te onthouden.

- Het goede doel voor Kerst gaat over de vluchtelingen. De kinderen bespreken eerst met de klas waarmee vluchtelingen echt geholpen zijn. Daarna inventariseren ze ideeën wat ze met de klas kunnen doen. De kerst commissie maakt uit deze ideeën een keuze.

- De kinderen willen graag plastic apart verzamelen, dit om de 'plastic soep' in de zee tegen te gaan. Een goed voorstel, we gaan bekijken hoe we dit kunnen organiseren. De kinderen bespreken in de klas wat ze zelf kunnen doen om minder plastic te gebruiken.

- De kinderen vinden het wat druk op de trap. Na de vakantie gaan we er weer met z'n allen op letten.

- Er zijn enkele wensen genoemd voor het plein. Niet alles is uitvoerbaar maar een paar ideeën gaan we onderzoeken.

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Maud Rutte uit groep 6a van de Koningin Emmaschool maakte deze mooie tekening. Maud vertelt over haar kunstwerk: "Ik wil dat er vrede komt op de wereld en dat iedereen vrolijk is."

 

meer kunstwerken