Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Inzamelactie kerstbomen Nicolaas Beetsschool een groot succes

Voor de kerstvakantie organiseerde de Nicolaas Beetsschool samen met  Tuincentrum Nijssen een inzamelactie van kerstbomen met kluit. Het doel was was om een natuurlijke geluidsbarrière te kunnen aanleggen bij de lokalen van de groepen 6 en7. Het dempt het geluid van buitenspelende kinderen en voorkomt dat kinderen voor het raam spelen (en daarmee afleiden).

Waar we niet op gerekend hadden was dat  behalve ouders deze actie ook andere Heemstedenaren enthousiast zou maken voor deze vorm van duurzaamheid. Van allerlei kanten werden bomen gebracht en kwamen er verzoeken tot het ophalen van bomen aan huis.  Duurzaamheid leeft in Heemstede!  Iedere dag weer kwamen er bomen bij en er zijn er nu genoeg. De duurzaamheidsnota 2012-2016  van de gemeente heet “samenwerken en verbinden”, nou …ook dat is bereikt!

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Op de Salomo-website wordt aan de leerlingen van alle scholen ruimte geboden om hun creativiteit te tonen. Elke Salomo-school stuurt regelmatig de mooiste tekeningen naar het bestuursbureau en deze zullen op de website gepubliceerd worden.

De allermooisten worden ook gebruikt als achtergrond in het menu bovenaan de pagina's. 

meer kunstwerken