Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Ik in groep 3 op De Ark

Dat is niet alleen het thema in groep 3 van De Ark, maar aan de orde van iedere dag. Want het is wennen in groep 3! Een eigen tafeltje is leuk, maar als je er een groot deel van de dag achter moet zitten, wordt hij soms wat vervelend (het tafeltje dan). En moeilijke werkjes zijn stoer, maar een groot deel van de dag moeilijke werkjes maken, is best vermoeiend. En al die nieuwe gezichten, nieuwe geluiden en nieuwe juffen!

Langzamerhand begint het een beetje te wennen. En ontdekken de kinderen dat ze wellicht niet meer de hele dag door mogen spelen, maar dat er weer veel nieuwe en leuke activiteiten ook in groep 3 zijn. Zo ook thematijd, dat hebben ze twee keer per week.

Ze werken dan weer net als in groep 1-2 met een keuzebord. Eén keer in de week doen ze een verplichte activiteit, de andere keer in de week mogen ze vrij kiezen (uit activiteiten die ze zelf hebben mogen bedenken!). Ze doen binnen dit thema gezelschapsspelletjes, mogen op de computer of op het digibord, mogen bouwen met Kapla en Clix, gewoon lekker tekenen of heerlijk een boekje of een stripje lezen.

De verplichte activiteiten voelen niet zo ‘verplicht’; ze maken Zoem, onze leesbij, kleien een echte knikkerbaan, waar ze vervolgens met een rietje een knikker doorheen moeten blazen, of ze mogen in de spelhoek, waar binnen dit thema schooltje of politiebureau in gespeeld wordt (keuze van de kinderen). En op deze manier maken ze nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en maken ze spelenderwijs kennis met het leven na groep 1-2. Na de herfstvakantie mogen ze zichzelf ook nog presenteren voor de groep. Gewoon iets vertellen over zichzelf en over iets wat ze leuk vinden om te doen. Dat is best spannend, maar de juffen hebben het ook gedaan. Juf Gerrie vertelde toen zonder woorden dat ze van wandelen met de hond houdt, de fiets van juf Leontien heeft een naam en juf Thea houdt erg van zingen. Kortom: ‘ik in groep 3’ dat is best even wennen, maar het wordt vast een gezellig en leuk jaar.

Groetjes van alle kinderen en juffen van de groepen 3 van De Ark

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Trijntje uit groep 7 van de Willinkschool in Bennebroek maakte deze prachtige tekening. Zij vertelt over haar creatie: "Dit is mijn fantasie en ik hoop dat jullie ervan genieten!"

meer kunstwerken