Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Gruiten op de Tijo H. van Eeghenschool

Sinds 7 september eten de kinderen op de Tijo van Eeghenschool in Aerdenhout als 10 uurtje groente, fruit of een boterham op school. In de klankbordbijeenkomst van klassenouders eind vorig schooljaar is gesproken over gezonde leefstijl en de rol van school hierin. Onderzoek heeft aangetoond dat de school een bijdrage kan leveren aan het vormen van een gezond voedingspatroon bij kinderen. Er is een enquête gehouden onder ouders over het eten van groente, fruit of een boterham als 10 uurtje. De uitslag hiervan gaf aan dat hiervoor een groot draagvlak is.

Als 10 uurtje: Groente, fruit, brood met beleg naar keuze (of bv een krentenbol), naturel rijstwafel of cracker met beleg naar keuze. Als een kind noten mag eten mogen deze ook meegegeven worden. Wat mag niet: de rest. Dus bv (gezonde) koeken in losse verpakkingen, snack a jacks enz. Voor de lunch geldt als afspraak dat er geen snoep in de broodtrommel mag zitten.

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

"In rekenschriften staan meestal vakjes, altijd eigenlijk", zegt Rosaline Been uit groep 8 van de Koningin Wilhelminaschool. "Daarom is mijn tekening ook zo."

meer kunstwerken