Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Groepen 3 De Ark leveren filmregisseurs af

In de week van de media-wijsheid hebben de kinderen van de groepen 3 op De Ark maar liefst 2 activiteiten gedaan:

Allereerst mochten de kinderen zich in tweetallen schminken als Sinterklaas of piet. Daarna maakten ze foto`s van elkaar met de IPad. Deze foto`s werden, voorzien van een kort tekstje, door de pietjes en sintjes zelf naar huis gemaild. Het typen van het email adres van de ouders was een zeer precies werkje. Heel leuk was het voor de kinderen dat een aantal ouders reageerde op de mooie beelden die ze van hun eigen kinderen, onder schooltijd, kregen.

Tevens hebben de kinderen deze week hun eerste film gemaakt met de app iMotion op de IPad. Wederom zijn de kinderen in tweetallen of groepjes aan het werk gegaan. Dit keer met een ander maatje dan de schmink activiteit om de samenwerking en het contact tussen de kinderen nog meer te bevorderen. De kinderen mochten bij deze activiteit zelf een verhaallijn bedenken. Een verhaal over Sinterklaas, hij was immers in het land. Op een speciaal voor hen ontwikkeld formulier, schreven de kinderen in scenes hun Sinterklaas verhaal. Ook tekende elk tweetal een achtergrond van wasco. De kinderen gebruikten de Play-mobile van school voor hun sinterklaasverhaal. Een aantal kinderen had ook spullen van thuis meegenomen voor hun film. Van elke scene werd met de IPad een foto door de kinderen genomen. De app iMotion maakte er een filmpje van. Zo was er een Sinterklaas die met een knalroze vliegtuig aankwam. Er was een stoomboot die tegen de rots aanvoer. Een piet verloor zijn cadeautjes. Zelf het paard van Sinterklaas viel van het dak. Maar gelukkig…alle nieuwbakken regisseurs kozen voor een happy end! De kinderen waren reuze trots toen ze hun eigen filmpjes op het dichtbond terug zagen.

 

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Hidde uit groep 8 van de Koningin Wilhelminaschool tekende een beer met op zijn buik het Salomo-logo en in zijn hand een hele coole lolly. 

meer kunstwerken