Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Groep 7 & 8 luistert ademloos naar Andre Kuipers

De groepen 7 en 8 van alle scholen van de stichting Salomo waren uitgenodigd om op woensdag 5 april een lezing van André Kuipers bij te wonen in de Philharmonie.

Het geheel ging iets later van start, maar de leerlingen zaten geboeid te luisteren naar zijn levensloop tot nu toe: Het ruimtevaartavontuur van André Kuipers begon toen hij twaalf was en sciencefictionboekjes kreeg van zijn oma. Hij wist het zeker: ooit zal ik zelf de aarde vanuit de ruimte bekijken.

Zijn hele carrière stond in het teken van de ruimtevaart. Na een studie geneeskunde werd hij keuringsarts bij de Koninklijke Luchtmacht, waar hij onderzoek deed naar ruimtelijke desoriëntatie bij vliegers en ruimteziekte bij astronauten. Daarna ging hij aan de slag als arts en wetenschappelijk onderzoeker bij de Europese ruimtevaartorganisatie ESA.

André werd in 1998 door ESA geselecteerd als astronaut en opgenomen in het Europese astronautencorps. Na jaren van training vloog hij in 2004 zijn eerste missie naar het internationale ruimtestation ISS. Missie DELTA duurde elf dagen. Veel te kort, vond André. Hij wilde niets liever dan terug naar de ruimte om daar voor langere tijd te wonen en te werken.

En die tweede missie kwam er... Op 21 december 2011 verliet André de aarde opnieuw voor een verblijf van 193 dagen in de ruimte; de langste Europese ruimtevlucht ooit. Hij dook regelmatig zwevend op in de media om zoveel mogelijk mensen te laten meegenieten van zijn belevenissen daarboven. Nu doet hij dat nog steeds met optredens en lezingen in het land. En genoten hebben de leerlingen!!

Met dank aan de Bavinckschool voor het schrijven van dit verslag! 

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Hidde uit groep 8 van de Koningin Wilhelminaschool tekende een beer met op zijn buik het Salomo-logo en in zijn hand een hele coole lolly. 

meer kunstwerken