Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Geslaagde Salomo studiedag

Onder het thema 'De brede ontwikkeling van leerlingen' is op maandag 24 oktober de Salomo-traditie voortgezet: het Salomo-symposium op de eerste maandag na de herfstvakantie. De hele dag, ochtend en middag, zijn er maar liefst 33 verschillende workshops gevolgd.

In de ochtend presenteerden de Salomo-scholen op de Koningin Emmaschool aan elkaar wat elke school doet om de brede ontwikkeling van leerlingen te stimuleren. Elke medewerker had zich vooraf via de Salomo-Wijzer ingeschreven voor twee tot vier presentaties, waarbij zij konden kiezen uit 28 zeer verschillende workshops.Voor elke leekracht was er een eigen Salomo-badge, waarop precies stond welke workshops hij/zij ging volgen en in welk lokaal deze workshop gegeven werd. Onder het genot van een kopje koffie of thee werd alvast flink gesproken over wat de dag zou gaan bieden.Even voor negenen was het tijd om naar de lokalen te gaan voor de workshops.Voor kinderyoga werd de juiste sfeer vast voorbereid.Dit keer geen kinderfietsen voor de school. De meeste leerkrachten waren op de fiets gekomen.Tijdens de lunch in de Philharmonie in hartje Haarlem konden alle collega's van de 17 Salomo-scholen weer eens bijpraten.

Daar werd gretig gebruik van gemaakt.

In de foyer van de Philharmonie hing een fantastische sfeer.Petra Braat (links) en Margret Mes organiseerden het Salomo Symposium en zagen tot hun genoegen dat alles op rolletjes liep.Na de lunch was het tijd voor de lezing van Andre Kuipers.  Ben Cüsters, bestuurder stichting Salomo, introduceerde de ruimtevaarder.

Kuipers wist de volle zaal ruim anderhalf uur lang aan zijn lippen te kluisteren. 

Een zeer indrukwekkende presentatie, die werkelijk net zo snel voorbij vloog als het Europese ruimtestation om de aarde draait.De sympathieke astronaut liet zien en vertelde hoe ontzettend interessant de ruimtevaart is en wat de wisselwerking is tussen het onderwijs en de ruimtevaart.Aansluitend volgden de Salomo-medewerkers nog een laatste workshop.Daarbij had men kunnen kiezen uit twee presentaties over de fijne kneepjes van het presenteren van jezelf of je school of tussen twee presentaties over techniekonderwijs.

Uiteraard werd de dag afgesloten met een borrel en werd er volop nagepraat over deze stimulerende dag. 

Salomo kijkt terug op een zeer geslaagde studiedag, waarbij allle medewerkers in een goede sfeer weer veel hebben geleerd, maar waar ook tijd was om gezellig bij te praten met collega's van andere scholen.

 

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

"In rekenschriften staan meestal vakjes, altijd eigenlijk", zegt Rosaline Been uit groep 8 van de Koningin Wilhelminaschool. "Daarom is mijn tekening ook zo."

meer kunstwerken