Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Bosch en Hovenschool adopteert een monument

Op woensdag 11 april zijn wij met groep 8 naar het gemeentehuis van Heemstede gegaan. Er waren 2 kinderen uit groep 7: Bente & Julie, om het monument in ontvangst te nemen van Sara en Feya.

We zijn daar naar toe gelopen en het begon om 9 uur. Toen we binnen kwamen mochten in de burgerszaal zitten, we waren met nog twee anderen scholen: de Crayenester en de Molenwerf. Eerst kwam de wethouder Sebastiaan Nieuwland met het welkomstwoord en vertelde ons wat hij allemaal een beetje wat hij doet. Daarna kwam Jooske Hommes van War Child, zij liet een filmpje zien over een meisje dat was gevlucht. Toen waren wij aan de beurt met onze gedichten Jens en Tom, Noa, Bodi en Mink, Sara en Meike, Ella mochten hun gedichten voorlezen. Ella's gedicht is uitgekozen om op de herdenking van 4 mei op de Vrijheidsdreef voorgelezen te worden. Dit zal gedaan worden door Karien.

Ella's gedicht 'Het verzet verdient een beker'
Het was een lastige periode
Soms hielpen mensen onderduikers en dat was verboden
Mensen gingen kranten maken
En andere gingen staken
Er was een tekort aan eten
Ik denk dat alle mensen dat wel weten
Er bestaan veel boeken over deze tijd
Iedereen moest er iets over kwijt
Na een hele tijd is het feest
D-day is geweest!
Steeds meer landen worden bevrijd
Ik denk niet dat Nederland nog lang bezet blijft
Maar eerst komt de hongerwinter er nog aan
Over vele wangen glijd een traan
Maar de bevrijding komt eraan, ik weet het zeker
En het verzet verdient een beker!

De veteranen waren er ook en een van die mannen, Jacq Spann, had een presentatie gegeven over hoe het is om een veteraan te zijn en alles wat hij heeft gedaan. Het kindercentrum de Molenwerf en de Crayenester groep 8a en 8b hadden ook gedichten voorgelezen. Toen was de overdracht van de foto van het monument van onze klas. Sara en Feya die het gaven aan Bente en Julie uit groep 7 en toen werd er een foto gemaakt. Daarna kregen we nog een lekker drankje en een koekje.

Geschreven door: Floor, Karien en Sara

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Shirley Hanselaar uit groep 6a van de Koningin Emmaschool wilde heel veel vrede laten zien in haar tekening en dat is goed gelukt!

meer kunstwerken