Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Bos en Duin-kinderen vieren bereiken hoogste punt nieuwbouw school

Wat een feest was het woensdag 11 mei op de Bos en Duinschool in Bloemendaal. Het hoogste punt van de bouw van de nieuwe school is bereikt en dat is uitgebreid gevierd. Het team heeft onder leiding van directeur Astrid Kaandorp flink uitgepakt en de kinderen genoten zichtbaar van alle festiviteiten.

Het feest begon al bij aankomst op het schoolplein. Een zee aan kleuren met allemaal prachtig versierde fietsen. Een groot compliment aan de kinderen en hun ouders, want iedereen had enorm zijn best gedaan.

Dat gold ook voor de taarten-bak-wedstrijd. In elke groep waren veel mooie en vooral lekkere taarten gebakken.

De beste drie taartenbakkers per groep kregen een mooi groen Bos & Duinschort om.

Daarna gingen alle kinderen op de fiets van de tijdelijke school naar de nieuwbouw, maar wel met een leuke omweg door het centrum van Bloemendaal. Onder begeleiding van een gezellig jazzorkest en een meneer op een hele ouderwetse fiets ging de bonte stoet door het dorpscentrum.

Op de nieuwe school aangekomen kregen alle kinderen een ballon. Niet loslaten hoor, want dan vliegt hij meteen weg! Maar eerst was er een korte toespraak van wethouder Ton van Rijberk, Salomo directeur bedrijfsvoering Petra de Waard en directeur van de Hartenlustmavo Serge Steenman-Logtenberg.

Dan eindelijk het sein en onder luid gejuich beginnen de blauwe en groene ballonnen aan hun luchtreis. 

Al snel zijn het nog maar stipjes in de verte.

Nog steeds was het feest niet voorbij, want het vieren van het hoogste punt doe je met champagne.

De harde werkers van De Geus Bouw zagen alles met een grote glimlach aan en natuurlijk hielpen zij ook met het ontkurken van de kinderchampagne.

Het was een prachtig feest! Maar er moet nu weer hard verder gewerkt worden aan de nieuwe school. Later dit jaar wordt het een nog groter feest, want dan is de school klaar en zullen alle kinderen eindelijk hun nieuwe schoolgebouw in gebruik kunnen nemen.  

Dan kan eindelijk ook het paard weer over het schoolpein waken!

 

In het Haarlesm Dagblad staat een leuk artikel over het feest op de Bos en Duinschool. 

Klik hier om het te lezen.

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Op de Salomo-website wordt aan de leerlingen van alle scholen ruimte geboden om hun creativiteit te tonen. Elke Salomo-school stuurt de mooiste tekeningen naar het bestuursbureau en deze zullen op de website gepubliceerd worden.

De allermooisten worden ook gebruikt als achtergrond in het menu bovenaan de pagina's. 

meer kunstwerken