Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Bavinckschool doet mee aan Energy Battle

Op 10 februari is het Warmetruiendag. Dan is ook de afsluiting van de Energy Battle van het Klimaatverbond. Dit jaar deed Haarlem mee met twee teams: 10 gezinnen van de Beatrixschool en 10 gezinnen van de Dr. H. Bavinckschool.

Ook in de twee schoolgebouwen is energie bespaard en zijn leerlingen actief bij de actie betrokken. De Wattcher – een display die realtime elektraverbruik laat zien – maakt goed duidelijk hoeveel energie verschillende apparaten verbruiken. Daardoor gingen leerlingen actief op zoek naar energievreters.

Het team van de Beatrixschool bespaarde gemiddeld 20% op hun energieverbruik en veroverden daarmee een vierde plek (van de 14 teams) in hun ronde. Op Warmetruiendag maakt het Klimaatverbond de besparing van het team van de Bavinckschool bekend. Aan de school zal het niet liggen, zij hebben alle leerlingen alvast opgeroepen om vrijdag in een unieke warme trui of in een speciale ‘onesie’ op school te verschijnen! De deelnemende gezinnen sluiten de wedstrijd af met een bijeenkomst in een energieneutrale voorbeeldwoning in Haarlem-Noord.Team Bavinckschool
Op de foto het team van de Bavinckschool. Groengroepmoeder Annelies Roon schreef een leuke blog over de Energy Battle waarbij ze vertelt dat het 'om het meedoen gaat en niet om het winnen, het moet vooral leuk zijn'.

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Maud Rutte uit groep 6a van de Koningin Emmaschool maakte deze mooie tekening. Maud vertelt over haar kunstwerk: "Ik wil dat er vrede komt op de wereld en dat iedereen vrolijk is."

 

meer kunstwerken