Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

Basisschool De Verbeelding officieel geopend

Op vrijdag 16 februari is basisschool De Verbeelding aan de Louis Couperusstraat in Haarlem-Noord officieel en feestelijk geopend. De belangstelling van mensen uit de buurt, ouders, collega’s en andere (professioneel) betrokkenen was groot.

Na een mooie speech van algemeen directeur Ben Cüsters van stichting Salomo, waaronder De Verbeelding valt, volgden er woorden van Maureen Posthumus, directeur van Kinderopvang Haarlem. Samen met de school maakt KOH serieus werk van samenwerking tussen school en kinderopvang door de ontwikkeling van een Integraal Kind Centrum op termijn.

Projectleider Mirjam Fuldner gaf een toelichting op het proces van de stichting van de school. Hierna was het de beurt aan collega’s Marjon Weterings en Heleen Postma om de school officieel te openen. Ook de leerlingen droegen bij aan de opening: onder leiding van zangeres Sanne Mallant hadden zij een liedje en dansje ingestudeerd dat zij vol overgave lieten horen en zien. De aanwezigen bewonderden vervolgens de school in een informele sfeer, onder het genot van een hapje en een drankje.

De Verbeelding heeft vertrouwen in de toekomst, gezien de grote belangstelling van ouders van potentiële leerlingen. Dit schooljaar is er alleen een groep 1/2; na de zomervakantie bestaat de eerste unit uit kinderen van de groepen 1, 2 en 3. Ook voor deze school geldt dat zij participeert in het gemeentelijke plaatsingsbeleid dat geldt voor kinderen die geboren zijn vanaf 1 januari 2015.

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Twan de Wijs van de Oranje Nassauschool uit Zandvoort is geïnspireerd door Pablo Picasso. Een prachtig kleurrijk meesterwerk!

meer kunstwerken