Salomo - Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

<< Terug naar nieuwsoverzicht

AED (Automatische Externe Defibrillator) op de Bos en Duinschool

Dankzij de sponsoractie van Team Buurt-AED Bos en Duinschool, een initiatief van een buurtbewoonster van de school in samenwerking met de Hartstichting, Philips en Procardio, is er nu een Buurt-AED geplaatst bij de Bos en Duinschool.

Bij een hartstilstand is direct reanimeren en een AED inzetten van levensbelang. In Nederland is er daarom een reanimatie-oproepsysteem, waarbij vrijwilligers die kunnen reanimeren staan aangemeld. Bij een hartstilstand in hun buurt reanimeren zij het slachtoffer in de cruciale eerste minuten tot de hulpdiensten arriveren. Die vrijwilligers heten burgerhulpverleners. Zij krijgen via de 112-centrale het verzoek om direct naar het slachtoffer te gaan of eerst een AED te halen. Wanneer 112 wordt gebeld worden de hulpdiensten ingeschakeld en worden de burgerhulpverleners in de buurt opgeroepen.

Een fantastisch initiatief dat hopelijk veel navolging zal krijgen op alle scholen in Nederland. Alle omwonenden, ouders en betrokkenen die de actie hebben gesteund bedanken voor hun donatie.

<< Terug naar nieuwsoverzicht

kunstwerken

De mooiste kunstwerken van de Salomo-leerlingen.

Chiara uit groep 8 van de Bos en Duinschool is zo trots als een pauw op haar prachtige tekening en dat is helemaal terecht!

meer kunstwerken